قسمت سوم: معرفی اجمالی تعدادی ازرشته های فنی وحرفه ای وکاردانش
رشته الکتروتکنیک
بقاءو حیات توسعه ی پایدار اقتصادی هر جامعه ای به میزان مولفه های انرژی آن کشور بستگی دارد ، بطور ی که شروع و ادامه فعالیت هر واحد صنعتی ، تولیدی ، خدماتی و اقتصادی بدون استفاده از این انرژی میسر نیست .
هنر جویان این رشته در طی دوران تحصیل با مبانی برق ، اصول اندازه گیری الکتریکی ، سیم کشی ساختمان ، برق صنعتی ، ماشین های الکتریکی AcوDC ،مدارهای الکتریکی ، طراحی و ساخت ترانسفورماتورهای فشار ضعیف ، سیم پیچی انواع موتورهای التریکی ، تعمیر لوازم برق خانگی آشنا می شوند .
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از :
سیم کشی ساختمان
سیم پیچی ترانسفورماتورها
نقشه کشی مدارات الکتریکی
تعمیر و نگهداری ماشینهای الکتریکی
سیم پیچی استاتور ماشینهای الکتریکی
سرویس و تعمیر وسایل خانگی الکتریکی
نصب و راه اندازی سیستم برق ماشین آلات صنعتی
مونتاژ ، نصب و راه اندازی تابلوهای توزیع و فرمان الکتریکی
و .....
رشته تاسیسات
تاسیسات از رشته هایی است که عمومیت آن بسیار گسترش یافته اگر بخواهیم راحت صحبت کنیم نقش تاسیسات همان نقش عوامل پشت صحنه را در یک فیلم سینمائی بازی می کند .
وقتی اتاق ها را گرم و لامپ های آن را روشن می بینیم به راحتی نمی توان ذهن را به سمت تاسیسات گرمائی آن ساختمان یا نیروگاه های عظیم که لامپ ها را برای ما روشن می کند حرکت داد .
برای این رشته به یک ساختمان اشاره می کنیم که با توجه به ساخت ساختمان ، تعداد اتاق ها ، ساختمان های کناری یا باز بودن محیط اطراف ساختمان ، تعداد طبقات و عوامل دیگر می تواند طراحی شود .
بر همین مبنا هنر جویان این رشته در طی د وران تحصیل با طرح ، محاسبه ، اجرا ، راه اندازی سرویس و نگهداری تاسیسات بهداشت ، تاسیسات گرمایی ، تاسیسات گاز رسانی ساختمان های مسکونی و راه اندازی و سرویس و تعمیر دستگاههای سرد کننده خانگی و تجاری ، نقشه خوانی و نقشه کشی تاسیسات بهداشتی ، حرارتی ،گاز رسانی و برودتی آشنا می شوند .
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از :
نصاب و لوله کشی تاسیسات حرارت مرکزی
جوشکار برق و گاز
نقشه کشی تاسیسات مکانیکی ساختمان
برقکار و راه انداز دستگاه های تاسیساتی
طراح ، مجری و ناظر لوله کشی گاز خانگی و تجاری
راه انداز و تعمیرکار دستگاه های سردکننده خانگی و تجاری
لوله کش آب گرم و سرد ساختمان های مسکونی و تجاری با استفاده از لوله های فلزی و پلیمری
راه انداز و تعمیرکار سیستم های حرارت مرکزی با آب گرم (شوفاژ)
رشته کودکیاری
زمان ما، زمانی است که فرایند شهرنشینی، وجود وسائل ارتباط جمعی، رفت و آمدهای اجتماعی، ظهور و بروز استعدادهای متفاوت، ما را به جایی رسانده که برای حمایت و هدایت هدفمند و همه جانبه کودکان که می توانند در این زمان آسیب های جدی ببینند رشته تخصص ایجاد کنیم.
نقش پدر و مادر برای تربیت فرزندان هیچ گاه نمی تواند به دیگران منتقل شود، تربیت یک فرایند تدریجی، هدفمند و در مکانی مناسب به نام خانواده است و ریشه ها و جوهره آن باید در خانواده دیده و تدبیر شود و هنرجویان این رشته عمدتا به عنوان مشاور و مسئولین تغذیه و آموزش برای اموری هستند که نیاز پدران و مادران را تامین کند.
با توجه به اهمیت دوره کودکی و سرعت یادگیری و اثر پذیری کودکان از محیط اطراف خود، تربیت افرادی که بتوانند از کودکان بر پایه اصولی علمی و عملی مراقبت نموده و در جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامت جسمی و روانی کودکان عمل نماید، رشته کودکیاری طراحی گردیده است تا فارغ التحصیلان آن بتوانند در این امور مهم و حیاتی نقش مشاور را به خوبی ایفا نموده و نوید بخش جامعه ای سالم و شاداب، پرطراوت و با نشاط باشند.
کسانی که علاقمند به این رشته مهم هستند با سلامت جسمی و روانی کودکان و عوامل موثر در آن، ساختار و چگونگی کار اندامهای بدن، نیازهای تغذیه ای مادران و کودکان، بهداشت فردی و عمومی، بهداشت روانی، بهداشت مادر و کودک، پرورش خلاقیت در کودکان، تغذیه و بهداشت مواد غذائی، شناخت مراحل رشد و تکامل کودک، بیمار های شایع کودکان، ایجاد مهارت های علمی در تهیه و تولید مواد آموزش، ایجاد نگرش علمی در زمینه ی پرورش، نگهداری و آموزش کودکان قبل از دبستان آشنا می شوند.
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از:
مسوول تغدیه و بهداشت مواد غذایی
مسوول کودکان پیش از دبستان
بهداشتیار مادر و کودک
فعالیت در واحد فوریت های پزشکی
مسوول آموزش و تنظیم خانواده
همکاری با تیم های پزشکی
سرپرستی خانه های بهداشت
برنامه ریز رژیم غذایی مادر و کودک
مراقبت و پرستاری از کودک
و
....
رشته طراحی و دوخت
گاهی اوقات وقتی انسان به اسم رشته ای فکر می کند مطلب را بسیارساده می انگارد و مانند خیاطی، یاد نخ و سوزن و مقداری پارچه که پوشش را برای انسان به ارمغان می آورد.
اما هنگامی که به صفت پوشاک فکر می کنید یا به انواع مدهای روز ایران و جهان می اندیشید ویا زمانی که رنگ ها و طرح های متفاوت را به دقت بررسی می کنید متوجه پیچیدگی های تولید و بازاریابی و رقابت سنگین کشورها می شوید. شرایط اقلیم، اقتصادی، فرهنگی و آداب و رسوم اجتماعی تنوع لباس ها را در یک کشور آنچنان پیچده نموده که بررسی پوشاک و پوشش یک کشور مانند یک پروژه عظیم است. تاثیرات فرهنگی لباس، نگاه اجتماعی مردمان یک کشور به طرح لباس و بحث مد و مدگرایی جزء اساسی ترین مطالب این صفت است.
هنر با ارزش طراحی و دوخت لباس با جلوه گری جنبه های گوناگون هنری می تواند در سطوح وسیع اقتصادی خودنمائی کند. مبانی هنرهای تجسمی، اصول طراحی لباس و آناتومی بدن انسان، برش و دوخت لباس زنانه و کودک و تزئین اتاق خواب کودک، الیاف نساجی، رنگ شناسی تخصصی لباس، روش های تولید لباس( سری دوزی از مواردی است که هنرجویان در طی تحصیل با آن آشنا می شوند.(
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از :
سری دوزی پوشاک
برشکاری لباس و پارچه
طراحی لباس و دوخت
سرپرست آموزشگاه خیاطی
مدیر امور و تولیدی پوشاک
تکه دوزی و گلدوزی لباس
نازک دوزی و ضخیم دوزی
دوخت کامل سیسمونی
مدلسازی لباس
کارگاه های دوخت لباس عروس
و ......